14 MART Pİ GÜNÜ ETKİNLİKLERİNDE ÇOK EĞLENDİK

Yayınlanma Tarihi: 28-03-2017

Matematiğin ünlü sabit sayısı olan “Pi Sayısı” okulumuzda düzenlenen Pi Günü kutlama etkinlikleri, 14 Mart Çarşamba günü ve hafta boyunca yapıldı.

Matematik Zümresi tarafından hazırlanan etkinlikler çerçevesinde 14 Mart Çarşamba günü öğrencilerimize  Pi Sayısı hakkında bilgilerin verildiği sunum izletildi. Tüm sınıflarımızda Matematik panoları hazırlandı. Panolarımız pi sayısının ve pi gününün anlamı ve  matematik sevgisi içerikliydi.

Tüm öğrencilerimize sınıflarımızda etkinliklerle yarışmalar yaptık ve oyunlar oynattık. Oyunlarımız, sınıf içinde pi sayısının basamaklarını ezberleme ve pi hecesiyle başlayan sözcük türetmeydi. Bu etkinliklerde öğrencilerimiz çok eğlendi. Bahçe etkinliğimizi hava koşullarına bağlı olarak tüm hafta içinde uyguladık. Bahçe oyunlarımızda çember oluşturduk ve elemeli bom oyunu oynadık.Matematik zümresi olarak öğrencilerimizle Matematik sevgisini pekiştirdiğimiz keyifli bir hafta geçirdik.