ÇİVİ YAZILI KİL TABLET SERAMİK ATÖLYESİ

Yayınlanma Tarihi: 18-10-2018

2018 TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri kapsamında Türkiye genelinde kabul edilen 120 projeden biri olan Buca Bilim Şenliği “BİLİM HERKESİN HAKKI” sloganıyla Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Buca Kaymakamlığı, Buca Belediyesi işbirliği ile gerçekleşmiştir. Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesinin desteğini alan proje kapsamında okulumuz Özel 75. Yıl İlköğretim Kurumları da seramik öğretmenimiz BANU KACAR’ ın liderliğinde “ÇİVİ YAZILI KİL TABLET SERAMİK ATÖLYESİ” ile yer almıştır. Etkinlikte üç gün boyunca katılımcılara Sümerler ve ortak mirasa kattıkları en önemli buluşları olan çivi yazısının tarihsel yolculuğu aktarılmış, bu yazının seramik kil tabletleri üzerine aktarılmasının teorik ve pratik bilgisini vererek hazırlanan formlar üzerinden çağdaş bir yorumlama becerisi kazandırmak hedeflenmiştir. Bu yolla geçmişten günümüze seramik sanatı ile tarih bilimini ilişkilendirerek bir köprü kurabilmek bizlere olumlu bir deneyim yaşatmıştır. Seramik standımızda görev alan öğrencilerimize katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

ADA SAYMAN                        7-C

BAHAR ŞAVGAR                    7-C