DENİZLERİN MAVİ KASKLI ELÇİLERİYİZ

Yayınlanma Tarihi: 09-11-2018

#DENİZLERİNMAVİKASKLIELÇİLERİYİZ

Dokuz Eylül Üniversitesi Özel 75. Yıl Eğitim Kurumları ve üniversitemiz destekli   “CMAS Blue Helmets of the Sea” projesinin pilot okulu olarak çalışmalarımızda emin adımlarla ilerliyoruz.

Okulumuzda her yaş grubu ve her disiplinin katılımı ile mikroplastiklerin deniz canlılarına verdiği zararlar, deniz kirliliğinin engellenmesi, deniz ekosisteminin korunmasına yönelik çalışmalarla yürüttüğümüz projemizin, öğrencilerimizde ve yakın çevremizde farkındalık oluşturacağına inanıyoruz.

Bu amaçla İzmir Urla Kum Denizi Plajı’na kıyı temizliği gezisi düzenledik. Okulumuz proje grubunda görev alan yirmi öğrencimizin katılımı ve Fen Bilimleri Zümre Başkanımız, okulumuz proje koordinatör öğretmeni İnci İKTU ile Beden Eğitimi Zümre Başkanımız  Murat SAYMAN’ın rehberliğinde gerçekleşen gezimizde deniz kıyısında bulunan atıkları topladık. Topladığımız atıkları geri dönüşüme uygun olarak gruplandırdığımızda denizi ve kıyıyı en fazla kirleten maddenin plastik ve türevleri olduğunu gördük.

Plastik atıkların hem yaşadığımız çevre hem de deniz canlılarının yaşamı adına ne kadar kötü bir tabloya dönüştüğünü kıyı temizliğimizi yaparak ve yaşayarak deneyimledik.   Deniz canlılarına bunu yapmaya hakkımız olmadığını bir kez daha görmüş olduk.

Etkinliğimizin sonunda topladığımız atıkların bir kısmını Urla Belediyesine teslim ederken bir kısım atıkları da yine proje kapsamında inovasyon çalışmalarımızda kullanmak üzere okulumuza getirdik.

Özverili çalışmaları için tüm öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.