Engelli Farkındalık Merkezi

Yayınlanma Tarihi: 24-03-2020

Dokuz Eylül Üniversitesi Özel 75. Yıl İlkokulu 4A Sınıfı olarak engellilerin sorunlarına dikkat çekmek, bireysel ve toplumsal yaşamda karşılaştıkları sıkıntıları ve engelleri toplumun diğer kesimlerine de uygulamalı olarak hissettirmek amacıyla 2016 yılında kurulan Türkiye’nin ilk “Engelli Farkındalık Merkezi” ni ziyaret ettik. Engel gruplarının özelliklerini farklı mekansal düzenlemeler, oyunlar, etkinlikler ve materyaller ile uzmanlar rehberliğinde deneyimledik. Öğrencilerimiz tekerlekli sandalye parkuru, karanlık oda, otizm labirenti, görme ve işitme engelliler alanlarında yaşadıkları deneyimlerle engelli bireyler ile ilgili farkındalıklarını geliştirerek empati kurdular, “Farkındalık Sertifikaları”nı aldılar.