Nesli Tükenmekte Olan Deniz Canlıları

Yayınlanma Tarihi: 15-02-2019

Okulumuzda yürütülen “CMAS Blue Helmets of the Sea Projesi” kapsamında 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri belirlenen Türkçe derslerinde öğretmenleri rehberliğinde “Nesli Tükenmekte Olan Deniz Canlıları” konularında araştırmalar yaptı, çeşitli videolar izledi. Konu hakkında farkındalığa sahip olan öğrencilerimiz daha sonra bu birikimlerini de kullanacakları birer fabl yazdılar. Fabllarını ortaya koyabilmek için nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan deniz canlıları ile empati geliştirip onları bu tehlike ile karşı karşıya bırakan nedenler üzerinde durdular ve en önemlisi bu olumsuz durumu kontrol altına almak, durdurmak adına neler yapılabileceğine dair çözüm önerileri geliştirdiler.

Bu çalışmaya katılan öğrencilerimiz için, fabl yazı türünün özelliği olarak, bu hayvanların insanlar gibi söyleşmesi, her türlü duygu durumunu yürekten yaşamaları söz konusu olunca onları bekleyen üzücü sona duyarsız kalmak gerçekten olanaksız hale gelmiştir.