Ege Üniversitesi Botanik Bahçesi ve Herbaryum Araştırma ve Uygulama Merkezi Gezisi

Yayınlanma Tarihi: 08-07-2019

Fen bilimleri zümresi olarak 5.sınıf öğrencilerimizle Ege Üniversitesi Botanik Bahçesi ve Herbaryum Araştırma ve Uygulama Merkezi’ne inceleme araştırma gezimizi gerçekleştirdik.Öğrencilerimiz Botanik Bahçesi’nde bitki grupları arasındaki akrabalık ilişkilerini yansıtacak biçimde düzenlenen canlı bitki koleksiyonlarını incelediler. Sonra ülkemizde benzerleri içinde ikinci büyük müze olan Ege Üniversitesi Tabiat Tarihi Müzesi’ni ziyaret ederek müzedeki paleontoloji, kayaç ve mineral, kuşlar, genel zooloji ve evrim, karşılaştırmalı osteoloji galerilerinde tarih öncesi dönemlerden kalma bitki ve hayvan fosilleri ile ilkçağ insanlarına ait izleri gözlemlediler.