Müze Gezisi

Yayınlanma Tarihi: 23-01-2019

5. sınıf öğrencilerimiz “Kültür ve Miras” adlı ünitemizin kazanımları kapsamında Sosyal Bilgiler Öğretmenleri Belgin Deler ve Hale Mirik rehberliğinde DEÜ Edebiyat Fakültesi, Şükrü Tül Eski Eser Koleksiyonuna bir gezi düzenlemiştir. Geziden önce bu müzenin sanal müzesini ziyaret eden öğrencilerimiz ana sergi salonunda farklı hedefleri olan eğitici birimler olarak düzenlenmiş “9 Eylül Odası”, “Ord. Prof. Dr. Ekrem Akurgal Odası” ve “Amphora Odası” olarak adlandırılmış bölümleri gezmişlerdir. İzmir’in 5000 yıllık tarihini hayranlıkla öğrenen öğrencilerimiz Tunç Dönemi’ne ait kap- kacaklar, ritüel kaplar, Roma dönemine ait kandiller, figürinler, idoller, unguanteriumlar, çanlar, kurşun çocuk oyuncakları, çeşitli dönemlere ait yüzükler, mühürler, terazi ağırlıkları, ağırşaklar ve sikkeleri teker teker inceleme olanağı bulmuştur. Böylece öğrencilerimiz, sosyal bilgiler dersinde çeşitli öğrenme yöntemlerini kullanarak kendilerinin aktif olduğu bir süreçte kazanımlarımızı kalıcı hale getirmişlerdir.