Okul Öğrenci Meclisi

Yayınlanma Tarihi: 25-10-2018

OKUL ÖĞRENCİ MECLİSİ

Okul Öğrenci Meclisi çalışmalarımız, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan “Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri” yönergesini temel alarak her yıl okulumuzun Sosyal Bilgiler Zümresi  rehberliğinde büyük bir titizlikle gerçekleştirilmektedir.

Yapılan çalışmalarda; Cumhuriyetimizin demokrasiyle güçlenmesi; öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşması, hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi; kendi kültürünü özümsemiş, milli ve manevi değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi; öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması; katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.

2018-2019 eğitim öğretim yılı için Okul Öğrenci Meclisi çalışmaları 09.10.2018 tarihinde gizli oy açık sayım esasına dayalı olarak tamamlandı. Seçimler için İlkokul ve ortaokul öğrencilerimizin sınıf temsilcileri yaptıkları propagandalarla kendilerini ve yenilikçi fikirlerini anlattılar.

6/A sınıfının sınıf temsilcisi, Mehmet Kayra Özkan ortaokul meclis başkanı, 4/B sınıfının sınıf temsilcisi Cansu Çiftçi ilkokul meclis başkanı seçildi.
  Öğrenciler, arkadaşlarının haklarını gözetecek çalışmalar yapacaklarına söz verdiler.

Tüm öğrencilerimize bu demokratik süreçteki olumlu davranışlarından ve katılımlarından dolayı teşekkür ediyoruz.