Tıbbın ve Olimpiyatların Doğduğu Ölümsüzlük Şehri Bergama

Yayınlanma Tarihi: 18-09-2019

Tarihin, kültürel mirasın gelecek kuşaklara aktarılması ve bu mirasın kalıcılığını
sağlamak en önemli görevlerimizden biridir. Genç kuşakların yaşadıkları topraklara sahip çıkması ancak o toprakların değerini bilmelerine ve o değerleri içselleştirmelerine bağlıdır. Bu amaç doğrultusunda düzenlenen Bergama gezisine katılan 6. sınıflarımız, 6C sınıfı öğrencimiz Cansın Türk’ün yazdığı “Tıbbın ve Olimpiyatların Doğduğu Ölümsüzlük Şehri Bergama” drama metnini Bergama Asklepion tiyatro sahnesinde canlandırdı. Geziye katılan arkadaşlarına ve o anda orada bulunan tüm turistlere sahneledikleri bu çalışmayla İzmir Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği “Tarihe Saygı Yerel Koruma Yarışması”na katılarak okul teşvik ödülü almaya hak kazandılar. Emeği geçen öğrencilerimizi, Sosyal Bilgiler Öğretmenlerimiz Belgin Deler ve Hale Mirik’i tebrik ediyoruz.