MONTESSORİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MONTESSORİ EĞİTİMİ KURSU

Montessori eğitimi, Maria Montessori tarafından geliştirilen, çocukların kendi etkinliklerini yönettiği, yaşayarak öğrenmeyi ve işbirliğine dayalı oyunu temel alan bir eğitim sistemidir. Bu modelde; çocukların özgürlüğü ön planda tutulur, onların bağımsız olarak yaşama hazırlanması amacıyla, akademik, sosyal-duygusal ve dil gelişimi alanlarında eğitim ortamı sağlanır. Dünyada en iyi okul öncesi eğitim modellerinden biri olan ve 100 yılı aşkın süredir uygulanan Montessori eğitimi, son yıllarda ülkemizde de çok sık kullanılmaktadır. Bu doğrultuda Ülkemizdeki Montessori okul sayısı hızla artmaktadır. Sorgulayan, üreten, problem çözebilen, mutlu ve özgür çocuklar yetiştirmek için Montessori Eğitimi Modeli, bu alanda çalışan tüm uzmanlara destek sağlayacaktır.

Kimler Katılabilir: Okul öncesi Öğretmenleri, Özel Eğitim Öğretmenleri, Psikologlar, Sosyal Hizmet Uzmanları, Çocuk Gelişimcileri, PDR, Doktorlar, Hemşireler, Sosyologlar, Aile Danışmanları, bu alanda lisans eğitimi gören öğrenciler.

Montessori Eğitmen Eğitimi Süresi ve Şekli

Montessori Eğitmen Eğitimi ve Sertifika Programı.

Eğitimci: Prof. Dr. Sunay YILDIRIM DOĞRU

Eğitim Süresi: Toplam 130 Ders Saati

Eğitim Şekli: Eğitim yüz yüze ve uygulamalı olacaktır.

Sınav: Sınavlar birebir ve uygulamalı olarak gerçekleştirilecektir.

Sertifika: Üniversite onaylıdır.

Kontenjan: 25 kişi ile sınırlıdır.

Eğitim Ücreti: 1500 TL

Yer: Dokuz Eylül Üniversitesi Özel 75. Yıl Eğitim Kurumları Tınaztepe Kampüsü.

Zaman: 19 Ağustos 06 Eylül 2019 tarihleri arasında.

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

(Başvurular 17 Haziran – 09 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapılabilecektir.)