Tanıtım

30.000 metrekare alanda kurulu okulumuz; yatay mimarisi ve yeşil alanları, fiziksel yapı olarak oldukça büyük ve yüksek tavanlı sınıflarıyla öğrencilerimizin eğitim öğretim faaliyetlerini rahat ve huzurlu yürütebilmeleri açısından seçkin bir ortam sağlamaktadır. Eşsiz doğal ve fiziksel koşullarımızın bizlere sağladıkları gündemdeki pandemi koşulları açısından da avantajlar sunmaktadır. Öğrencilerimiz okulumuzda doğayla iç içe dinlenme saatlerini geçirebilmekte ve bazı derslerindeki etkinlikleri açık hava sınıflarında yürütebilmektedir.  DEÜ Tınaztepe Yerleşkesinde bulunan okulumuz, öğrencilerimize güvenli bir eğitim-öğretim alanı da oluşturmaktadır.

İlkokul ve ortaokul kademesi öğrencileri, kendi öğle teneffüslerinde
Dokuz Eylül Üniversitesi’nin desteği ile uzman ekip onayı ve tecrübesinden yararlanarak hijyen koşullarda hazırlanmış öğle yemeklerini ve ikindi öğünlerini okul yemekhanesinde; ana sınıfı öğrencilerimiz ise yine aynı koşullarda hazırlanan yemeklerini kahvaltı, öğle ve ikindi öğünleri olarak kendi binalarında almaktadırlar.

Okulumuzda alanında yetkin ve kendini geliştirmek için her tür desteği gören ve bu noktada emek harcayan eğitimciler tarafından tam gün eğitim verilir.

Öğrencilerimize dil, matematik, fen bilimleri, görsel sanatlar, sosyal bilimler, seramik tasarım, müzik ve spor alanları ile ilgili kazanımlar; nitelikli bir eğitim süreciyle sunulur.

DEÜ Özel 75. Yıl Eğitim Kurumları kendi misyon ve vizyonundan hareketle müfredatı da sıkı sıkıya takip eden; her yönüyle değişime, gelişime açık; kendini tanıma yolunda istekli; sorgulamaya dayalı eğitimden yararlanarak eriştiği bilgiyi işleyen ve yeni bilgiler üretecek öğrencilerini kucaklamayı beklemektedir.

ANA SINIFINDAN ÜNİVERSİTEYE

ÜNİVERSİTE İÇİNDE, ÜNİVERSİTE İLE GELİŞEN

EĞİTİMDE ÇAĞDAŞ MODELLERİN SAVUNUCUSU

Dokuz Eylül Üniversitesi Özel 75. Yıl;

• Dünyada her şey için, uygarlık için, yaşam için, başarı için en hakiki mürşit ilimdir, fendir.
  • Kendini tanıma yolculuğunda istekli, çevresine duyarlı, hoşgörülü, tevazu sahibi bireylere eğitim-öğretim süreçlerinde ışık tutar.
  • Ulusal kültürünü özümsemiş ve onun değerlerine sahip çıkan bireyleri kucaklar.
  • Eğitim-öğretim süreçleri; bilim, teknoloji, sanat ve edebiyatta en yüksek kalite ölçütleriyle sunabilmektir.
  • Bilgiye, teknik donanım ve teknolojiyi en iyi biçimde kullanarak ulaşan ve ulaştığı bilgiyi yaşamında nasıl kullanacağını bilen bireyler yetiştirmektir.
  • Geleceğin bilim insanlarını bir üst eğitim-öğretim basamağına hazırlamaktır.
  • Öğrencilerimize uluslar arası geçerliliği olan dil sertifikaları edindirmektir.
  • Ana dili Türkçe ile kendini sözlü ve yazılı olarak ifade edebilen; İngilizce ve ikinci yabancı dili ( Almanca, Fransızca) kullanmada yetkin bireyler yetiştirir.
  • Değişen koşullara kolayca uyum sağlayan, işbirliğine açık ve çağın getirisi teknolojileri doğru amaçla kullanan bireyleri geleceğe hazırlar.
  • Kararlı, tutarlı, duygu ve düşüncelerini kontrol edebilen bireylerle omuz omuza yürür.