2. Yabancı Dil

Değişen ve gelişen dünyada, yaşadığımız bu zorlu süreçte yabancı dil bilmenin öneminin farkındayız. Bu yüzden ikinci yabancı dil derslerimiz 3. sınıftan itibaren öğrencilerimizin yaşamına girmekte ve çalışmalarımız tüm hızıyla sürdürmekte.

İkinci Yabancı Dil Zümresi olarak teknolojinin doğru ve yerinde kullanımını desteklemekteyiz. Bu doğrultuda Web2.0 araçları, ses kayıt, fotoğraf, video vb. araç gereçleri yabancı dil programına dahil ederek öğrencilerin yabancı dil konusunda keyifli ve istekli çalışmalarını teşvik etmekteyiz. Yeni çıkan uygulamaları takip etmekte ve dersin daha da zenginleştirilmesi için yoğun çalışmalar sürdürmekteyiz.

Uluslararası standartlara uygun olarak dört temel dil becerisinin geliştirilmesi eğitim programımızın temel gereksinimlerini oluşturmaktadır. Bu bağlamda “duyduğunu anlama, okuduğunu anlama, yazma ve sunum tekniklerini” seviyelere uygun şekilde yürütmekteyiz. Paskalya, yılbaşı gibi özel günlerde yaptığımız etkinliklerle öğrencilerimizin bu günler ile ilgili kültürel farkındalıklarının Almanca ve Fransızca ile pekiştirilmesini sağlamaktayız. Çalışmalarımızla öğrencilerimizin yabancı dilde hata yapmaktan çekinmeden kendilerini özgürce ifade etmelerine olanak sağlamaktayız.