Su Dedektifi

Yayınlanma Tarihi: 13-02-2019

“CMAS Blue Helmets of the Sea Projesi” kapsamında ilkokul 1, 2 ve 4. sınıf öğrencilerimiz “Deniz Kirliliği ve Deniz Kirliliğinin Önlenmesi” konusunda araştırmalar yapıp sınıflarında beyin fırtınası gerçekleştirdiler. Sorunlara çözüm önerileri ürettiler. Çözüm önerilerini içeren araç modellerini  3. sınıf öğrencilerine yazdıkları mektuplar aracılığı ile ilettiler. 3. Sınıf öğrencilerimiz de aldıkları mektuplardaki önerileri değerlendirdiler, kendi yaratıcılıklarını da kullanarak özgün araçlar tasarladılar. “Su Dedektifi” projelerini, model ürünlerinin amacını, nasıl çalıştığını arkadaşlarına hazırladıkları sergide anlattılar. Sorgulamaya dayalı eğitim ve iş birlikli öğrenme süreçlerini başarıyla sürdüren öğrencilerimizin çalışmalarının  geleceğe çözüm önerisi olacağına inanarak onları yürekten kutluyoruz.