Bergama Gezisi

Yayınlanma Tarihi: 22-05-2019

Bergama, 8.500 yıllık tarihi, olağanüstü güzel doğası, şifalı doğal kaynaklarıyla batının en doğusunda bir antik kenttir. Tarih boyunca birçok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır ve çeşitli bilimlerin doğuşuna tanıklık etmiştir. Sosyal bilgiler dersi kazanımları doğrultusunda yaşadığımız ilin tarihi ve kültürel özelliklerinin incelenmesi amacıyla 6.sınıf öğrencilerimizle “Bergama Gezisi” gerçekleştirdik.

Öğrencilerimiz Sosyal Bilgiler Öğretmeni Belgin Deler’in rehberliğinde  “Asklepion Tiyatrosu”nda kendi yazdıkları drama oyununu sergilediler. Bergama’nın müzik, tiyatro, spor, güneş, çamur gibi doğal tedavi yollarının ilk kez kullanıldığı, tıp ve eczacılık simgesi olan yılanın bulunduğu, ilk büyük hastane olan “Asklepion”un kurulduğu, ilk psikoterapinin yapıldığı, ilk ağrı kesici ilaçlarının hazırlandığı bir sağlık kenti olduğunu canlandırdılar. Böylece yaparak yaşayarak Bergama tarihi ve kültürünü öğrendiler.