Çanakkale Gezisi

Yayınlanma Tarihi: 10-06-2019

Sosyal bilgiler dersi uygulamalı gezi programı çerçevesinde “18 Mart Çanakkale Zaferi” ni bizlere armağan eden şehitlerimizi ve Ulu Önder Atatürk’ü anmak, şehitlerimizin huzurlarını ziyaret etmek amacıyla 7. sınıf öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz Belgin Deler, Tuğba Yöner, Ahmet Hamit Bozkır, Hale Mirik rehberliğinde Çanakkale’ye gezi düzenledik. Çanakkale; 1. Dünya Savaşı’ndan başlayarak tarihi binlerce yıl öncesine dayanan bir miras, iki kıtaya yayılan bir vatan savunması destanının başlangıç noktasıdır. Bu geçmiş bilinciyle Gelibolu Yarımadası Şehitliği, Kilitbahir Çanakkale Şehitleri Abidesi, Seddülbahir ve Çimenlik Kaleleri ile Truva, Assos Antik Kentleri’ni ziyaret edip gezen öğrencilerimiz yaşayarak öğrenmenin tadına vardı.