İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Gezisi

Yayınlanma Tarihi: 08-01-2020

6.sınıflarımızla düzenlediğimiz fen ve teknoloji odaklı gezimizde öğrencilerimiz, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsüne konuk oldular. “Bilim ve Teknoloji” konulu söyleşide dinleyici olup sorulara beyin fırtınasıyla yanıtlar aradılar. Ardından İYTE Tümleşik Araştırma Merkezleri’ni dolaşan öğrencilerimiz, X-ışını kırınım cihazı, elektron mikroskobu, atomik kuvvet mikroskobu, eser element laboratuvarı, jeotermal enerji ve biyomer alanları gibi farklı birçok birimi ziyaret ederek bilim ve teknolojinin yeni buluşlara katkısını gözlemlediler. Ziyaretimiz sırasında değerli bilgilerini öğrencilerimizle paylaşarak bizlere ev sahipliği yapan İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Sayın Yusuf Baran’a ve emeği geçen tüm birimlere teşekkür ederiz.