Model Uçak

Yayınlanma Tarihi: 02-12-2019

DEÜ Özel 75.Yıl ailesi olarak çocuklarımızı geleceğe hazırlarken tasarım, mimarlık ve mühendislik alanlarında fikir sahibi olabilmeleri için farklı deneyimler edinmelerini önemsemekteyiz. Bu amaçla üniversitemiz mimarlık fakültesi bünyesinde kurulmuş olan DEHA(Dokuz Eylül Hayal Atölyesi) ve Türk Hava Kurumu iş birliği ile bir dizi etkinlik gerçekleştirilmiştir. DEHA yürütücüleri Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyeleri Sayın Kutluğ Savaşır, Sayın Ebru Güller, THK özel eğitimcileri ve okulumuz Seramik Öğretmeni Banu Kacar danışmanlığında öğrencilerimiz model uçak yapmışlardır. Öğrencilerimiz THK’nin uluslararası geçerliliği olan FAI onaylı sertifikasını almaya hak kazanmışlardır. Atölye sürecinde öğrencilerimiz eğlenmiş, el becerilerini geliştirmiş, aynı zamanda THK ve Atatürk, havacılık, uçağın uçma prensipleri, uçan canlılar hakkında bilgi sahibi olmuşlardır. Emeği geçen tüm eğitimcilerimize, velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.