Tanıtım

DEÜ Özel 75.yıl Eğitim Kurumlarının ana bünyesi içerisinde açılacak Anadolu Lisemiz üniversitemizin Buca Tınaztepe Kampüsü içerisinde yer alacaktır.

30 dönüm arazi üzerine kurulmuş olan DEÜ Özel 75.yıl Anadolu Lisemiz şehir hayatından izole doğa ile iç içe tamamen çevreci bir anlayış ve bakış açısı ile 2020-2021 Eğitim Öğretim yılında “Disiplinler Arası Eğitim Temelinde Üniversite –Okul İç İçe” anlayışı ile eğitim öğretim faaliyetlerine başlayacaktır.

Okul binamız kendisine has mimarisi ile Avrupa Birliği içerisindeki özgün mimariye sahip sıralamada, ilk 50 okul projesi arasına girmiştir.

Binamız içerisindeki dersliklerin yanında fen laboratuvarı, bilgisayar laboratuvarı, görsel sanatlar atölyesi, seramik atölyesi, satranç odası ve robotik sınıfı bulunmaktadır.

Spor salonumuzda basketbol, voleybol, badminton sahamız ile dans, jimnastik salonu ve müzik odalarımız bulunmaktadır.

OKUL KÜLTÜRÜMÜZ VE YAŞAMSAL DEĞERLER

Küreselleşen dünyamızda, kişisel dinamiklerin her gün daha da önem kazandığı yadsınamaz bir gerçektir. Çocuklarımızın kendisiyle barışık, mutlu, başarılı bireyler olabilmeleri için yaşamsal ve evrensel değerleri iyi özümsemeleri gerekmektedir. Bütün bunları belirli milli kimlik, bir milli benlik ülküsü içerisinde ele almalarını amaçlamaktayız.

Öğrencilerde kültürel çoğulculuk kavramını oluşturmak, çevresi ile uyumlu ve olumlu bir ilişki kurmasını desteklemek gerekmektedir. Öğrencilerimizi demokratik bir ortamda iyi karakterli, temel insani değerleri önemseyen, vicdan muhasebesinde aldığı yanıtlardan rahatsızlık duymayan ve bu değerleri içselleştiren bireyler olarak geliştirebilmeyi hedefliyoruz.

Türk Milli Eğitimi’nin amaçları ve kazanımları doğrultusunda, milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimsemiş, Atatürk’ün ilke ve inkılaplarına içten bağlı, Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirebilen, insan haklarına saygılı, paylaşımcı, ailesini, vatanını milletini seven başarılı ve mutlu bireyler olarak yetiştirebilmektir.