Ortaokul

2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda 5, 6 ve 8. sınıf düzeylerinde ikişer, 7.sınıf düzeyinde üç şubemiz bulunmaktadır. Kurumumuzda tam gün eğitim yapılmaktadır.

Okulumuzda öğrencilerimizin kişisel gelişimlerini, ilgi alanlarını geliştirecek, bireysel niteliklerini ön plana çıkararak onlara yön verecek yabancı dil, matematik, fen bilimleri, görsel sanatlar, seramik, tasarım, müzik, drama, robotik/kodlama ve spor alanları ile ilgili bireysel çalışmalar ve grup çalışmaları yapılmaktadır.

5. sınıflarda Ağırlıklı Yabancı Dil Uygulaması ile birlikte 14 saate kadar yabancı dil dersi öğretimi yapılabilmektedir.

5, 6, 7 ve 8. sınıflardaki Seçmeli Yabancı Dil derslerinde öğretim programları doğrultusunda öğrencilerimizin Almanca-Fransızca dillerinin temel becerilerini geliştirmeye yönelik eğlenceli ve öğretici çalışmalar yapılmaktadır.

8. sınıf düzeyinde, Millî Eğitim Bakanlığı’nca belirlenen öğretim programlarının ve ders programlarının yanı sıra takviye kurslarımız izinlerimiz dahilinde sürdürülmektedir.

Tüm sınıf düzeylerinde değerler eğitimi çalışmaları, Türk büyükleri ve bilim insanlarının yaşamlarına ve yapıtlarına dair projeler, eTwinning- Erasmus projeleri, Eco-school etkinlikleri sene başında gerçekleştirilen planlamalar çerçevesinde, kulüp dersleri ile sosyal etkinlikler biçiminde ilerlemektedir. Ulusal çapta düzenlenmekte olan ve öğrencilerin yaratıcılıklarını geliştirip yenilikçi fikirlerine yanıt veren TEKNOFEST, TÜBİTAK yarışmalarına birçok proje ile başvuran öğrencilerimiz ve danışman öğretmenlerimiz, bu yarışmalardan da onur veren başarılarla dönmektedirler.

Sporun ve sanatın da insan yaşamındaki öneminin farkındalığı ile planlamalar yapan Kurumumuzda Beden Eğitimi ve Seçmeli Spor/ Oyun derslerine katılan öğrencilerimiz; öğretim programları çerçevesinde spora özgü hareket yetkinliklerini, fiziksel ve psikolojik uyumlarını ve spor bilgilerini geliştirirler. Yıl boyunca voleybol, basketbol, atletizm, masa tenisi, badminton, futbol müsabakaları düzenlenir. Resmi ve özel kurumların turnuvalarına, yarışmalarına katılan öğrencilerimizin bireysel ya da takım olarak aldığı yüksek başarılar bize gurur vermektedir.

Bunlarla birlikte ortaokuldaki akademik ve sosyal yaşantılarında öğrencilerimizi her alanda takip edebilmek adına danışman öğretmenlik sistemimiz yürütülmektedir.