Yabancı Dil Eğitimimiz

Okulumuzda İngilizce yabancı dil eğitimi verilmektedir. Öğretim programımız sonunda öğrencilerimizin ulusal boyuttaki devlet ya da özel üniversitelerinin İngilizce hazırlık muafiyet sınavlarını geçmelerini ve yurt dışında okuyabilmeleri için uluslararası geçerliliği olan TOEFL, IELTS gibi sınavlarda başarılı olmaları hedeflenmektedir.

Anadolu Lisemizde yabancı dil eğitimimizde öğrencilerin konuşma becerilerini geliştirmek için konuşma dersleri haftada dört saat olarak anadili İngilizce olan öğretmenler tarafından gerçekleştirilecektir.

Yabancı Dil Yetkinliği-Cambridge Uluslararası Eğitim Programları ile de desteklenmektedir.

HEDEFLERİMİZ

• Okuma, yazma, dinleme, konuşma, becerilerini en üst düzeyde geliştirmek,
  • Sosyal, kültürel, uluslararası etkinliklerde ülkesini ve kültürünü, öğrenmiş olduğu yabancı dil becerileri ile en iyi şekilde temsil etmek,
  • Sosyal platformlarda ve etkinliklerde dil eğitimi ile iletişim kabiliyetini arttırmak ve özellikle günlük konuşma becerisini kazandırmak,
  • Öğrencilerimizin üniversiteye giriş sınavı YDT(Yabancı Dil Testi) sınavında başarılı olmalarını sağlamak.