İmla İşaretleri Günü

Yayınlanma Tarihi: 29-09-2022

Bir gün insan “virgül”ü kaybetti. O zaman zor cümlelerden korkar oldu ve basit ifadeler kullanmaya başladı. Cümleler basitleşince düşünceler de basitleşti. Sonra “ünlem” işaretini kaybetti. Alçak bir sesle, ses tonunu değiştirmeden konuşmaya başladı. Artık ne bir şeye kızıyor ne de bir şeye seviniyordu. Hiçbir şey onda en ufak bir heyecan uyandırmıyordu. Bir süre sonra “soru işareti”ni kaybetti. Artık soru sormaz oldu ve hiçbir şey onu ilgilendirmiyordu. Ne evren ne dünya ne de kendi apartmanı umrundaydı. Birkaç yıl sonra “iki nokta” işaretini kaybetti. Böylece davranış nedenlerini başkalarına açıklamaktan da vazgeçti. Ömrünün sonuna doğru elinde sadece “tırnak işareti” kalmıştı. Kendine özgü tek düşüncesi yoktu. Yalnız başkalarının düşüncelerini tekrarlıyordu. Düşünmeyi de unutunca son “nokta”ya ulaşmıştı. (Alex Kanevsky)

Noktalama işaretlerinin temel rolünü belirtmek ve doğru noktalama işaretlerinin kullanılmasının gerekliliği adına farkındalık sağlamak için ilkokul öğrencilerimiz, “İmla İşaretleri Günü”nü keyifli etkinliklerle kutladılar.